«Τι μπορεί να φταίει και είσαι μόνη; Τι πρέπει να κάνεις για να το αλλάξεις;»

Αναμφισβήτητα στη σημερινή εποχή υπάρχει μία πληθώρα έξυπνων, επιτυχημένων και ανεξάρτητων γυναικών. Οι γυναίκες αυτές κατέκτησαν επαγγέλματα και αξιώματα που οι προηγούμενες γενιές γυναικών δεν μπορούσαν ούτε να ονειρευτούν. Τι συμβαίνει όμως και οι γυναίκες αυτές δυσκολεύονται τόσο πολύ να δημιουργήσουν στενές διαπροσωπικές σχέσεις;

Ο όρος επιτυχημένη και ανεξάρτητη γυναίκα είναι σχετικά πρόσφατος. Ουσιαστικά τονίζει τη δύναμη που έχει αποκτήσει η γυναίκα να κάνει ότι θέλει, η οποία πλέον δεν έχει την ανάγκη ενός άντρα για να τη φροντίσει. Σήμερα υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Η γυναίκα είναι αυτή που κυνηγάει έναν άντρα, εάν κάτι δεν της αρέσει δε συμβιβάζεται, δε λειτουργεί καθόλου με το συναίσθημα. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην προσωπική της ζωή. Η σημερινή χειραφετημένη γυναίκα, που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο, που δε συμβιβάζεται και θέλει όλοι οι υπόλοιποι να προσαρμοστούν στο δικό της τρόπο ζωής έρχεται αντιμέτωπη με μία δύσκολη και επώδυνη πραγματικότητα: κανένας άντρας δε θέλει να είναι δίπλα σε μία τέτοια εγωκεντρική γυναίκα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν εσύ εάν ανήκεις στις γυναίκες αυτές και θέλεις να το αλλάξεις;

  1. Βάλε τις σωστές προτεραιότητες. Οι περισσότερες γυναίκες τη σημερινή εποχή βάζουν άλλες προτεραιότητες πάνω από τη δημιουργία μίας όμορφης και ρομαντικής σχέσης, όπως είναι η ανεξαρτησία τους, η οικονομική τους ευμάρεια και η επαγγελματική τους ανέλιξη. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές γυναικών οι σημερινές γυναίκες δεν έχουν ανάγκη την οικονομική στήριξη του άντρα και έτσι δε βάζουν ως προτεραιότητα το γάμο. Σκέψου επομένως τι είναι ακριβώς αυτό που ζητάς. Θέλεις μία εφήμερη σχέση για να περνάς καλά ή έχεις ανάγκη από κάτι πιο σοβαρό που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία οικογένειας; Μόλις συνειδητοποιήσεις τι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, τότε ίσως χρειαστεί να αλλάξεις τα μέρη που συχνάζεις και τις δραστηριότητες που κάνεις για να έρθεις πιο κοντά σε αυτό που αναζητάς.
  2. Σταμάτα να έχεις τόσο υψηλές προσδοκίες. Πόσες φορές σε φιλικές συζητήσεις ακούμε τις γυναίκες γύρω μας (αλλά και εμάς!) να μιλάνε για κριτήρια και λίστες προσόντων (εμφάνιση, επάγγελμα, οικονομική ευμάρεια, ηλικία); Οι προσδοκίες αυτές τις περισσότερες φορές δεν είναι ρεαλιστικές. Και ενώ το ξέρουμε συνεχίζουμε να περνάμε την κάθε νέα μας γνωριμία από τη λίστα. Ψάχνουμε τον τέλειο άντρα, με την τέλεια δουλειά και το τέλειο σπίτι. Θυμήσου πως κανείς δεν είναι τέλειος και αναζήτησε τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα δημιουργήσουν μία σταθερή και ισορροπημένη σχέση, όπως είναι ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η κατανόηση. Η Σταχτοπούτα και ο πρίγκιπας με το λευκό άλογο υπάρχουν μόνο στα παραμύθια!
  3. Ξαναβρές τη γυναικεία σου ταυτότητα. Η γυναίκα που κατέκτησε τον ανδροκρατούμενο κόσμο έχει χάσει απόλυτα τη θηλυκή της πλευρά. Σκέψου πως συμπεριφέρονται, πως μιλάνε και πως αντιδρούν οι γυναίκες σήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Στην προσπάθειά τους να ανέλθουν επαγγελματικά και κοινωνικά έπρεπε να υιοθετήσουν συγκεκριμένα αντρικά χαρακτηριστικά, όπως είναι ο τρόπος σκέψης και ομιλίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι χρήσιμα για την καριέρα τους αλλά όχι και για την προσωπική τους ζωή. Οι άντρες δεν μπορούν να διαχειριστούν το γεγονός πως είσαι πιο επιτυχημένη από αυτούς και ότι βγάζεις περισσότερα χρήματα. Δώσε λοιπόν πίσω στον άντρα τη δική του ταυτότητα και εσύ ξαναβρές τη δική σου. Δώσε του τη δυνατότητα να σε φροντίσει, να νιώσει ότι σε προστατεύει και εσύ από την πλευρά σου κάνε ένα βήμα πίσω, σταμάτα να ελέγχεις τα πάντα και φρόντισε και τις δικές του ανάγκες.

 

Μία ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή δεν αποτελείται από την τέλεια δουλειά και το τέλειο σπίτι. Αποτελείται από ισορροπημένες σχέσεις που σε κάνουν κάθε μέρα καλύτερο άνθρωπο, που σε γεμίζουν χαρά και δίνουν νόημα στην καθημερινότητά σου. Για να προσεγγίσεις το ταίρι που θέλεις πρέπει να γίνεις και εσύ η ίδια ο τύπος αυτός! Μην ξεχνάς πως «δεν αγαπάς κάποιον για την ομορφιά του, τα ρούχα του ή το αυτοκίνητό του. Τον αγαπάς γιατί τραγουδάει ένα τραγούδι που μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις»!